Il.lustres ignorants o com escoltar jazz en els terrats

Estem en la mateixa. Els polítics de València seguixen sense donar més suport econòmic i logístic a Castelló Cultural. L’ens CulturArts pareix que només es creà per a la capital del Túria i poc més. Sempre ens queda fer com altres ciutats de l’arc mediterrani (Barna) en què la utilització de terrasses privades per a xicotets concerts i actuacions és, ja fa un temps, una activitat més entre l’àmplia oferta d’accions socioculturals. Xicotets concerts de jazz o folk, dansa, teatre… són algunes de les ofertes que es servixen d’estos inusitats escenaris nocturns aprofitant la bonança climàtica a partir ja del mes d’abril. Aquesta original iniciativa en terrasses privades, en règim de col·laboració amb els seus propietaris i comunitats de veïns, està fent possible que estos terrats hagen sigut recuperats per a la comunitat i que ara s’utilitzen com a espais oberts. No obstant això, per desgràcia dubte molt que eixa oferta cultural es puga extrapolar a Castelló per una senzilla raó i és que ací tot molesta. Si en les terrasses de Benicàssim ja tenen seriosos problemes per a tindre musical ambiental a càrrec d’un pianista en ple estiu, es poden imaginar la pluja de denúncies veïnals per un concert ‘d’altura’. És el que hi ha, amics. Però com dirien els ‘Ilustres ignorantes’ —els recomane el programa televisiu de Javier Cansado i cia— “tots som molt ignorants. El que ocorre és que no tots ignorem les mateixes cosas”. Kierkegaard dixit.”

Sobre Julio Sánchez Isarria

Julio Sánchez Isarria, redactor jefe de El Periódico Mediterráneo.