Històries humanes

Es el moment d’aprofundir més en les històries humanes. La ‘invasió’ virtual i els excessos en la immediatesa de l’actualitat en què ens trobem sumits els mitjans i la societat en general no ens deixen espai ni temps per a conéixer de prop les vivències, les informacions en profunditat de les persones: històries en rostres humans. Estos dies han sigut tema d’actualitat diversos personatges sobre els quals no ens hem parat a conéixer molt més sobre les seues vides, vicissituds i condicionants de les respectives trajectòries, que els han portat a eixa notorietat per les quals se’ls reconeix. Parle per eixemple de la mestra Ana María Martinavarro, d’Almassora, que va rebre un homenatge per la seua trajectòria en les aules, el mateix que la treballadora social de Castelló, Esther Jovaní. Dos històries que mereixen, al menys, escoltar amb deteniment un extens currículum carregat de lluita, igualtat i compromís, un treball educatiu i social poc reconegut que ha patit carència de mitjans i de suport. I em referisc també a un altre personatge, esta vegada de l’esport, Antonio Pérez, el que fóra porter orellut i d’altres grans equips, però al que a més li va tocar viure tràgics episodis de la guerra civil, que va escapar a les bombes i les pulmonies després de creuar nadant varies vegades el riu durant la terrible batalla de l’Ebre. Éssers humans carregats de vivències i lluita que se’ns escapen en el dia a dia. Rostres humans.

Sobre Julio Sánchez Isarria

Julio Sánchez Isarria, redactor jefe de El Periódico Mediterráneo.